Дмитро Пивень: від скандалу з проститутками до фінансових маніпуляцій

Після вибуху першого скандалу з проститутками, відомий фігурою Одеської єпархії Української православної церкви, Дмитро Пивень, вирішив ретельно приховати свою особистість. Тепер він відомий як Саввін Дмитро Олегович.



Цей крок був важливим для збереження його впливу та статусу в церковному співтоваристві. Однак, під новим ім'ям він продовжує займати провідну роль у церковних справах, втручаючись у назначення та звільнення настоятелів церковних приходів.

Поміж іншого, відомо, що Саввін Дмитро Олегович відкрив декілька неприбуткових організацій, які, власне, були створені з метою уникнення сплати податків та відмивання грошей. Серед таких компаній можна виділити БФ «Покров та Милосерддя», НППО КНП "ООЦЕМД І МК "ООР", ГО "ДОБРО ОБ’ЄДНУЄ СЕРЦЯ".


Ці організації функціонують під прикриттям благодійної діяльності, але водночас вони стають ідеальними інструментами для здійснення різноманітних фінансових операцій. Така діяльність піднімає серйозні питання про моральні та етичні стандарти особистості, яка керує цими організаціями.

Загалом, Саввін Дмитро Олегович продовжує залишати відбиток у церковних та громадських справах Одеси, а його дії спонукають до глибокого аналізу функціонування церковних структур та їх зв'язків із суспільством.

У дане діло вже втрутилася значна група незалежних журналістів, чисельність якої налічує вже до 30 осіб. Ця ситуація обіцяє стати однією з найбільш відомих  в українському суспільстві. Скоро всю країну охопить шок від розкриття масштабів та оборотів цих величезних фінансових ресурсів, якими вони розпоряджаються.