Ознаки поведінки енергетичних вампірів і як не потрапити під їхній вплив

Хоч раз у житті кожному з нас доводилося зустрічатися з людиною, після спілкування з якою виникало відчуття цілковитого енергетичного спустошення. Енергетичні вампіри своїм негативним впливом змушують інших відчувати виснаженість. Таких людей можна розпізнати за основними ознаками поведінки:


Емоційні вампіри без сорому завжди скаржаться на свої проблеми, а самі в свою чергу не роблять жодних дій, щоб їх вирішити. Створюється таке враження, що їх цілком влаштовує за можливості постійно скаржитися на свої проблеми знову і знову.


2. Вони напружені та нервові.


Все це відбувається через те, що їм постійно доводиться перебувати у пошуках джерела додаткової енергії, а це своєю чергою заважає їм вчасно відпочивати. Якщо їм не вдається знайти десь підживитися на стороні, то енергетичні вампіри починають дуже нервувати.


3. Завжди прагнуть уваги.


Такі люди люблять перебувати в центрі уваги. Так як вони бувають дуже харизматичні, то для оточуючих на перший погляд вони здаються досить привабливими, але через короткий проміжок часу людина починає помічати їхню підвищену потребу в загальному обожнюванні.


4. Не визнають особисті межі.


Їх надмірна наполегливість дуже часто переростає в неприємну нав'язливість. Такі люди не дотримуються всіх пристойностей, визнаних соціальним життям і не сприймають суспільні сигнали такого рівня.


5. Завжди негативно налаштовані.


Енергетичні вампіри постійно щось скаржаться і майже завжди почуваються нещасними. Від таких людей завжди виходить безперервний потік невдоволення.


Як не потрапити під вплив енергетичних вампірів?


1. Встановіть для себе особисті межі і ніколи не давайте можливості їх перетинати. Зведіть до мінімуму поїздки на вихідні, тривалі заходи, де вам доведеться ділити з людьми багато часу та великі простори. Якщо у вас на роботі є енергетичний вампір, то у відпустку краще йти у різний час і працювати у різні зміни.

2. Скоригуйте своє спілкування. Не здумайте розповідати про своє життя тим, хто не цікавиться, — так, принаймні, вдасться уникнути вам розчарування.


3. У жодному випадку не вступайте у стосунки з такою людиною. Не заводьте з ним бесіду і не ставте запитання, виявіть холодну реакцію, як тільки ваше спілкування почне переходити в негативне русло або просто переведіть тему для спілкування.