Чому не можна спати в кімнаті без штор

Усі знають про заборону віддавати свої особисті речі чужим людям. Це те саме стосується і штор. Все це може викликати на людину лихо. Вікна в будинку вважаються очима, а штори бережуть усі сімейні таємниці та захищають житло від небезпеки.

Згідно з народними прикметами, якщо віддати свої штори, то може статися таке:

погіршаться стосунки між домочадцями;

про членів сім'ї ходитимуть плітки та чутки;

з'являться фінансові проблеми.

Віддаючи штори чужим людям ви відкриваєте їм доступ до сімейних таємниць та секретів. Це може призвести до дуже серйозних неприємностей у майбутньому.

Якщо ви все ж таки маєте намір віддати штори, то слід заздалегідь купити нові. Якщо їх немає, то поспішати з віддачею не варто. Інакше це може призвести до великих матеріальних труднощів, які потім важко подолати. Ваш фінансовий дохід почне знижуватись, а витрати збільшаться.

Штори потрібно міняти раз на два роки, тому що за цей час вони встигають проникнути поганими думками людей, які дивляться у вікна з вулиці. Краще після заміни їх спалити чи викинути.

Чому категорично забороняється спати у кімнаті без штор.

Наші пращури говорили, що спати в кімнаті без штор не можна. Вони вважали, що вікно є порталом в інше життя. Вночі через вікно в будинок можуть потрапити неспокійні душі померлих і це ні до чого доброго не приведе: у будинку будуть з'являтися різні шуми, шуми і звуки, що буде порушено спокій усіх членів сім'ї.

Якщо все ж таки людям довелося зіткнутися з цим, тоді, щоб позбавитися всього негативного і поганого, необхідно провести спеціальний ритуал. На ніч слід відчинити вікно, а на підвіконні поставити кілька свічок. Після цього запалити свічку куплену в церкві, обійти всі кімнати і голосно попросити всіх непроханих гостей покинути будинок.

Окрім духів та різної погані є ще один аргумент, який вказує на те, що в будинку на вікнах повинні висіти штори. З настанням темряви включаються ліхтарі, світло яких потрапляє до приміщення, порушуючи сон. Людям необхідно спати у повній темряві, оскільки лише за таких умов людський мозок може повноцінно відпочити.